beste koelmat voor honden

5x Beste Koelmat Hond

Tijdens de warme zomerdagen in Nederland of op vakantie is het belangrijk dat je hond niet oververhit raakt. Sommige hondenrassen raken sneller oververhit in tegenstelling tot mensen. Een manier om je hondje veilig koel te houden is met een speciale koelmat. Je hond kan op de koelmat gaan liggen en zo veilig verkoeling zoeken. Je kan de koelmat in huis of buiten in de tuin gebruiken. De vijf beste koelmatten hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Beste koelmatten voor jouw hond op een rij

Trixie koelmat

De Trixie koelmat zorgt voor verkoeling zonder dat je hiervoor elektriciteit of een vriezer nodig hebt. Doormiddel van aanraking met het lichaam van je hond wordt je beestje gekoeld. Het is de perfecte manier om je hondje even te laten afkoelen. Al vrij snel vinden je hondjes het heerlijk om erop af te koelen tijdens warme dagen. De mat is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Monzana koelmat

Eigenlijk werkt de Monzana koelmat op dezelfde manier als de Trixie koelmat. Je hebt er opnieuw geen koelkast of vriezer voor nodig. De mat geeft van nature urenlang verkoeling, zodra je hond erop gaat liggen. Na afloop kan je de mat eventueel afnemen met een vochtig doekje. Overigens is het wel mogelijk om de mat in de koelkast te leggen. Als je dit doet zal de mat voor extra koeling zorgen. Dit is perfect tijdens de hele warme dagen, maar het is niet per se noodzakelijk.

Duvo+ koelmat

Zonder tussenkomst van een vriezer of koelkast kan je hondje verkoeling bieden met de Duvo+ koelmat. De mat is gemaakt van duurzaam nylon en van binnen gevuld met speciale gel. De gel zorgt van zichzelf voor verkoeling hier is geen vriezer voor nodig. Je kan jarenlang genieten van deze duurzame koelmat.

H.A.C. koelmat

Deze vrolijke blauwe koelmat zorgt voor verkoeling tijdens de warme dagen. Dankzij een speciale verkoelende gel in de mat krijgt je hondje verkoeling zonder tussenkomst van een vriezer of koelkast. De mat is verkrijgbaar in verschillende maten.

Beeztes Quick Koelmat

De Beeztes Quick koelmat wordt geactiveerd door deze twintig minuten in koud water te liggen. De speciale compartimenten zwellen hierdoor op en worden door het water geactiveerd. Na de behandeling met water haal je de mat eruit om vervolgens af te drogen. Je legt de mat nu op de grond en je hond kan er twee dagen lang gebruik van maken. Een andere optie om de mat koud te krijgen is vijftien minuten in de vriezer leggen. Daarna heeft je hondje twee dagen lang verkoeling tijdens warme dagen.

Veelgestelde vragen

Kan ik de temperatuur van de koelmat instellen?

De koelmat regelt zichzelf. Wanneer de hond in aanraking komt met de koelmat, wordt de verkoelende gel geactiveerd en wordt de mat koel. Meestal worden de meeste koelmatten zo’n vijf tot tien graden kouder dan de buitentemperatuur.

Kan ik de koelmat uitwassen?

Door de verkoelende gel kan de koelmat niet in de wasmachine. Wel kun je de meeste koelmatten schoonmaken met een natte doek. Door de mat regelmatig schoon te maken, zorg je voor een hygiënische ligplek voor jouw trouwe viervoeter.

Wat is de juiste maat koelmat voor mijn hond?

De buik van de hond is het lichaamsdeel waarmee hij gaat liggen op de koelmat. Het is dus belangrijk om de lengte van de hond op te meten wanneer hij met zijn buik op de grond ligt. Als je wil dat jouw hond ook in andere posities op de koelmat kan liggen, kun je een koelmat aanschaffen die iets groter is dan de lengte van jouw hond.

Bekijk hieronder de volledige top-5 koelmatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *