Wat is de perfecte plek voor de kattenbak? 

De kattenbak is essentieel als je katten in huis hebt rondlopen. Toch is een kattenbak niet het mooiste item in huis. Wat precies de beste plek is voor een kattenbak, lees je in deze blog.

Een kattenbak is een essentieel item voor katten. Hier kunnen zij binnenshuis hun behoeften doen. Het is belangrijk om een goede plek voor de kattenbak te zoeken. In dit blog lees je de verschillende voorwaarden waar je aan kunt denken bij het plaatsen van de kattenbak

Makkelijk bereikbaar 

Het is belangrijk om de kattenbak niet te verstoppen. Dit kan natuurlijk verleidelijk zijn, omdat een kattenbak nogal kan stinken. Zet de kattenbak op een plek waar de katten makkelijk kunnen komen. En waar ze al vaker rondhangen. Een kat wil comfort, zet de kattenbak bijvoorbeeld niet op een andere verdieping, dan waar de katten meestal rondhangen.

Privé 

Het is heel begrijpelijk dat een kat tijdens het doen van zijn of haar behoeften graag een eigen privé plekje wil. Het is dus belangrijk dat de kattenbak niet in een looproute staat. De kattenbak naast lawaaierige apparaten zoals de wasmachine plaatsen is ook niet aan te raden. 

Niet in de buurt van de eet- en drinkbakjes 

Een kattenbak in de buurt van eet- en drinkbakjes plaatsen is geen goed idee. Je kunt je vast wel indenken waarom. Zelf zouden wij ook niet graag onze behoeften willen doen op de plek waar we ook eten. Het is simpelweg niet hygiënisch. 

Meerdere bakken op meerdere plekken 

Wanneer je meerdere katten hebt, kun je ook beter meerdere kattenbakken hebben. Een vuistregel hierbij is een kattenbak per kat. Zo lopen ze elkaar niet in de weg als ze hun behoeftes gaan doen. Hier komt ook een stukje privacy bij kijken. 

Veelgestelde vragen:

Hoe vaak maak je een kattenbak schoon? 

Om de geurtjes zo min mogelijk te houden, hoor je elke dag urine en ontlasting uit de kattenbak te verwijderen. Je kunt om de dag een dun laagje grind toevoegen. Hierdoor ziet het er voor de kat weer aangenaam uit. Elke 1 of 2 weken kun je het volledige grind verversen. Elke maand vindt er een grotere schoonmaak plaats. 

Kun je ook 2 kattenbakken voor een kat gebruiken? 

Het is slim om een extra kattenbak toe te voegen. Hierdoor kan je kat ook op een andere plek zijn of haar behoefte doen. Sommige katten willen simpelweg niet op dezelfde plaats plassen als poepen. 

Hoe weten katten dat ze op de kattenbak moeten? 

Je kunt dit jouw kat laten zien, door hem of haar steeds te laten zien waar de bak is. Wanneer je ziet dat de nood hoog is, til je het beestje op en plaats je hem of haar op de kattenbak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *