gps tracker kat

De voordelen van het gebruik van GPS trackers voor katten

In deze tekst lees je waarom het handig is om een GPS tracker voor katten te gebruiken. Het artikel bespreekt hoe GPS trackers je gemoedsrust kunnen geven en kunnen helpen om je kat te beschermen tegen verlies, diefstal of gevaarlijke situaties. Ook legt het artikel uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste GPS tracker voor je kat en geeft je uitleg hoe zo’n tracker precies werkt.

Veel mensen denken dat een kat altijd de weg terugvindt naar huis, maar die uitspraak is niet helemaal waar. Na een verhuizing bijvoorbeeld, dan kan jouw kat behoorlijk in de war zijn en zijn weg niet 123 naar huis terugvinden. Of als jouw kat erg ver weg van huis is weggelopen is het ook niet altijd zeker dat jouw kat wel weer terugkomt. Dit soort situaties wil je natuurlijk niet meemaken: je wil gewoon dat jouw viervoeter weer naar huis komt. Om deze situaties te voorkomen, kun je een GPS tracker voor een kat aanschaffen. Zo weet je precies waar jouw kat uithangt. 

Waarom een GPS tracker voor katten handig kan zijn

We benoemden het net al even, maar dankzij een GPS tracker kun je precies zien waar jouw kat is. Je vermindert hiermee de kans dat jouw kat zoekraakt, aangezien jij als baasje precies weet waar jouw kat is. Blijft jouw kat toch heel lang van huis weg, dan kun je ‘m altijd opzoeken aan de hand van de locatie. 

Daarnaast kun je ook zien of jouw kat in een gebied loopt waar hij eigenlijk niet mag komen. Denk aan een omgeving dat iets te ver weg is van huis, of een gevaarlijke omgeving zoals een drukke weg. In dat geval kun jij ook jouw kat van deze gevaarlijke locatie ophalen en hem weer veilig mee terugnemen naar huis. 

Ook niet geheel onbelangrijk is dat je zo kunt voorkomen dat jouw kat wordt gestolen. Sommige kattenrassen zijn namelijk heel geliefd bij mensen, zoals een maine coon. Wanneer jij precies in de gaten kunt houden waar jouw kat is, kun je ook zien als jouw kat zich in een onbekend huis bevindt en kun je voorkomen dat jouw kat wordt gestolen.

Hoe kies je de geschikte GPS tracker?

Een GPS tracker is dus eigenlijk een echte must als je een kat als huisdier hebt. Zit jij er ook aan te denken om een GPS tracker aan te schaffen? Dan kun je rekening houden met een aantal zaken.

Zo moet de GPS tracker natuurlijk niet te groot zijn voor jouw kat. De tracker moet namelijk niet in de weg zitten of gaan irriteren. Daarnaast moet de GPS tracker eenvoudig en stevig bevestigd worden aan de halsband. Vooral stevig is handig, aangezien je zo zeker weet dat de tracker niet gauw kwijtraakt. Aan de andere kant moet de tracker ook weer niet té stevig zitten: mocht jouw kat ergens achter blijven haken met zijn halsband waar de GPS tracker aan is bevestigd, dan moet de halsband met tracker natuurlijk wel kunnen meebuigen.

Ook kun je nog letten op een aantal specificaties van de tracker. Denk daarbij aan de batterijduur en in hoeverre de locatie kan worden doorgestuurd. Is dit een live locatie, of krijg je eens in de zoveel tijd een update? Ook is het handig om te weten of de GPS tracker ook nog werkt na een bepaald aantal kilometers van huis.

gps tracker kat

Hoe werkt zo’n GPS tracker?

Er zitten dus een boel voordelen verbonden aan een GPS tracker. Wanneer je eenmaal een GPS tracker in huis hebt, wil je natuurlijk wel weten hoe dat apparaatje werkt. Het verschilt natuurlijk per GPS tracker, maar over het algemeen werkt een tracker op de volgende manier.

In de meeste gevallen moet je de tracker aan de halsband van jouw kat bevestigen. Daarna verbind je de GPS tracker met jouw telefoon, en dat moet vaak via een bijbehorende app. Houd er rekening mee dat je bij sommige GPS trackers een abonnement moet afsluiten om van de tracker gebruik te kunnen maken. Wanneer je eenmaal verbinding hebt gemaakt met de tracker via jouw telefoon, kun je jouw kat de wijde wereld insturen.

Veelgestelde vragen

Is het veilig om een GPS tracker op mijn kat te plaatsen?

Ja, het is veilig om een GPS tracker op je kat te plaatsen, zolang het apparaat goed bevestigd is en niet te zwaar of ongemakkelijk voor de kat is.

Hoe lang gaat de batterij van een GPS tracker voor katten mee?

De batterijduur van een GPS tracker voor katten varieert, maar kan tussen de 2 en 5 dagen duren, afhankelijk van het apparaat en het gebruik.

Hoe kan ik de locatie van mijn kat volgen met een GPS tracker?

De locatie van je kat kan worden gevolgd via een bijbehorende app op je telefoon of computer.

Wat is de beste manier om mijn kat te trainen om een GPS tracker te dragen?

Het trainen van je kat om een GPS tracker te dragen, kan worden bereikt door het apparaat geleidelijk te introduceren en je kat te belonen voor goed gedrag.

Zijn GPS trackers voor katten duur in gebruik?

De kosten voor GPS trackers voor katten variëren, maar kunnen omvatten: de aanschaf van het apparaat, de maandelijkse abonnementskosten en eventuele kosten voor gegevensgebruik.

Kan een GPS tracker worden gebruikt op alle soorten katten?

Ja, GPS trackers zijn geschikt voor de meeste soorten katten, zolang het apparaat geschikt is voor de grootte en het gewicht van de kat.

Hoe vaak moet ik de locatie van mijn kat controleren met een GPS tracker?

Het controleren van de locatie van je kat met een GPS tracker hangt af van het gebruik en de omstandigheden, maar dagelijks controleren wordt aanbevolen.

Kan een GPS tracker worden gebruikt om de gezondheid van mijn kat bij te houden?

Sommige GPS trackers kunnen informatie verzamelen over de activiteitsniveaus en slaapgewoonten van je kat, waardoor ze kunnen worden gebruikt om de gezondheid van je kat bij te houden.

Kan een GPS tracker mijn kat beschermen tegen diefstal?

Ja, een GPS tracker kan helpen bij het beschermen van je kat tegen diefstal en het vergroten van de kans dat je kat wordt teruggevonden als deze wordt gestolen.

Wat moet ik doen als mijn kat de GPS tracker verliest?

Als je kat de GPS tracker verliest, moet je zo snel mogelijk de locatie van je kat controleren en eventueel de hulp van anderen inschakelen om te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *