hondenfietsmand

Wat vindt een hond leuk aan een hondenfietsmand? 

Fietsen met de hond kan leuk zijn, ook als je een hondenfietsmandje voor- of achterop de fiets plaatst. In deze blog lees je dan ook waar dat vandaan komt en hoe jij het beste met jouw hond kunt fietsen.

Hier in Nederland is een fiets een veelgebruikt vervoermiddel. Je kunt snel de fiets ergens naartoe pakken. Wanneer je jouw huisdier wilt meenemen op de fiets kun je deze aan leren om naast de fiets te rennen. Dit is overigens niet voor elke hond geschikt. Een kleinere hond moet veel harder rennen om jou bij te houden. 

Je kunt ervoor kiezen om jouw kleinere hond in een fietsmandje te doen. Op deze manier kun je gemakkelijk en veilig jouw hond meenemen. Er is een ruime keuze in fietsmandjes waar je gebruik van kunt maken. Deze kun je aan je stuur of bagagedrager vastmaken. Je hond zit er door middel van een tralies of riempje veilig in. Dit riempje kun je het beste vastmaken aan een tuigje in plaats van een halsband. Voor grotere honden zijn er ook aanhangers waar ze in kunnen zitten. 

Wat vinden honden eigenlijk van deze fietstochtjes? 

Fietsen kan voor jou erg relaxing zijn, maar hoe bevalt een fietstochtje jouw hond eigenlijk?

Rennen naast de fiets

Rennen naast de fiets kan voor sommige honden zeker een soort uitlaatklep zijn. Deze honden vinden het dan ook heerlijk om op een aardig tempo te rennen. Bepaalde soorten zijn zeker in voor zo’n lekkere sprint. Deze honden vinden dit geweldig! 

Er zijn ook honden die het rennen naast de fiets maar niks vinden, deze honden vinden het veel lekkerder om een rustigere wandeling te doen. Hierdoor kunnen ze overal stoppen en aan elke paal of bomen snuffelen die ze willen. 

In een mandje of aanhanger

Het kan voor jouw hondje eerst even wennen zijn om mee te gaan met een fietstocht in een mandje of een fietskar. Misschien heeft hij of zij even de tijd nodig om te snuffelen aan het mandje en hier gewend aan te raken. Uiteindelijk vinden veel honden dit heerlijk! Denk aan de wind die door hun haren heen waait. Ook de dingen die ze onderweg zien lijken voor honden erg boeiend te zijn.

Veelgestelde vragen

Is fietsen goed voor een hond?

Voor honden die echt genieten van hard rennen is dit zeker een geschikte vorm van lichaamsbeweging.

Vanaf welke leeftijd kun je fietsen met de hond? 

Je hoort eerst met de hond te oefenen voordat je fietstochten kunt afleggen. Het oefenen kan al vanaf een half jaar, maar hou de oefeningen erg kort. Vanaf een of anderhalfjaar kun je met jouw hond langere fietstochten afleggen. 

Wat voor tempo kun je het beste aanhouden met de hond?

Als je merkt dat jouw hond te veel hijgt kun je het beste het tempo wat verminderen. Houd een tempo van 10 tot 15 kilometer per uur aan. Let tijdens de rit goed op jouw hond en stem hier het tempo op af. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *