5x Beste benodigdheden voor de verzorging van je paard

Paarden zijn van oudsher vrienden van de mens en edele dieren. Al eeuwen lang tot de auto zijn intrede deed was het paard erg belangrijk voor ons. Het paard vervoerde ons en hielp ons met zwaar werk op het land. Tegenwoordig worden paarden vooral gehouden voor de hobby. Vaak rijden mensen er wedstrijden denk aan dingen als: mennen, dressuur en springen. Het is belangrijk om je paard goed te verzorgen, want dan heb je langer een vriend voor het leven. Daarom in dit artikel een lijst met de 5 beste producten om je paard van een goede verzorging te voorzien.

Lijst met 5 producten voor de verzorging van je paard

Harry’s Horse Poetskist compleet Zwart

Harry’s Horse poetskist compleet zwart biedt jou de mogelijkheid om je paard goed te verzorgen. Het is een compacte poetskist en bevat alle benodigdheden voor de dagelijkse verzorging van je paard. Zo bevat deze kist een: hoevenkrabber met gelhandvat en borstel, rostborstel (met glitters), harde borstel met gelgreep, glansborstel met gelgreep, een spons en een manenkam met gelgreep.

Kneizer Paarden scheermachine 

De Kneizer Paarden scheermachine  is zeer geschikt om je paard mee te scheren. Dit is het nieuwste model scheermachine van Kneizer, hij is zeer krachtig en scheert comfortabel. Deze scheermachine is geschikt om elk soort paard mee te scheren. Deze scheermachine verbruikt slecht 200w aan stroom. Door de nieuwste techniek wordt deze machine veel minder warm dan menig ander scheerapparaat voor paarden. Bovendien is dankzij deze nieuwe motor techniek de motor compleet onderhoudsvrij. Bij dit apparaat ontvang je twee extra messen. Je ontvangt het apparaat in een speciale koffer met scheerolie erbij. Op deze manier kun je een goede tijd vooruit met dit scheerapparaat.

Kerbl Paardenkam 

De Kerbl Paardenkam ligt fijn in de hand en is perfect om je paard mee te kammen. Deze paardenkam is zeer geschikt voor alle soorten haar en je kamt er met gemak alle losse wintervacht mee uit. Hij is 15 cm bij 10 cm en erg duurzaam. Deze kam gaat lang mee en je zult er veel plezier van hebben.

Hippotonic Gel hoevenkrabber Neon Blauw

De Gel hoevenkrabber Neon Blauw van Hippotonic is perfect voor de juiste hoefverzorging van je paard. Deze hoevenkrabber met polypropylene borstel, ABS handvat met memorygel en ABS alumininium vergulde dop ligt fijn in de hand. Hij gaat lang mee en dankzij de gel krijg je zelf geen last van je handen.

Kerbl Paardenborstel & -kam Roskam met manenkam – Rvs

Zitten de manen van je paard in de knoop? Moet jij de manen van je paard invlechten? Heb je een goede roskam nodig? Dan kom je met de Kerbl Paardenborstel & -kam Roskam met manenkam – Rvs een heel eind. Dit is een manenkam en roskam ineen. Hij is van RVS en heeft een houten handvat. Hij ligt goed in de hand en is erg handig als je jouw paard gaat verzorgen.

Veelgestelde vragen:

Wat is een roskam?

Een roskam is een kam waarmee je het grote vuil en zand bij een paard weghaalt. Een roskam mag niet ontbreken in de basis verzorging van je paard.

Welke verzorging heeft mijn paard nodig?

Je kunt je paard een basis verzorging of een uitgebreide verzorging geven. Een basisverzorging bestaat uit: hoeven krabben, gezond eten en vachtverzorging. Denk hierbij aan: hoeven uitkrabben, veel op de wei zetten, gezond voer geven en borstelen. Je kunt je paard ook een uitgebreide verzorging geven. Dit bestaat uit: hoeven krabben, vachtverzorging, scheren, hoeven invetten, manen kammen, hoefijzers plaatsen en dergelijke. Hoe je jouw paard verzorgd is natuurlijk aan jou, maar de basis begint bij voeding, hoeven en de vacht.

Wat is een hoeven krabber?

Dit is een voorwerp met een borsteltje en een haak waarmee je de hoeven uitkrabt. Zo controleer je de hoeven of er geen steentjes en vuil in zit en verzorg je de hoeven. Eigenlijk moet je het zien als dat je jouw eigen nagels schoonmaakt.

Waar dient een zachte borstel voor?

Een zachte borstel is ervoor om na het roskammen en het borstelen met de harde borstel stof weg te halen. Ook gebruik je deze borstel voor het hoofd.

Waarom scheert men een paard?

Indien je intensief traint met je paard en het veel zweet is het verstandig om je paard in de winter te scheren. Je paard kan te veel afkoelen als het veel zweet en daardoor juist ziek worden. Als je veel traint voorkom je hierdoor dat je paard ziek wordt.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

3x beste longeerzwepen

Longeren houdt in: dat je paard om je heen loopt in cirkels, deze zit vast aan een lange lijn. Op deze manier kun je het paard gymnastiseren vanaf de grond....

5x beste springzwepen

Springen is een mooie tak van sport binnen de paardensport. Het is een tak die vraagt om discipline en veel training. Het is belangrijk dat zowel ruiter- als paard op...

5x beste Dressuur zwepen

Dressuur is een hele geliefde tak van de paardensport. Je kent Anky van Grunsven onze heldin natuurlijk wel. Zij heeft de Olympische spelen gehaald en is de Nederlandse heldin van...

5 beste zwepen

Een zweep is handig om te gebruiken tijdens het paardrijden. Het geeft jou net die extra hulp om je paard een opdracht te geven. Het is niet altijd nodig om...