beste hondenhuisje

10x Beste Hondenhuisje

Met een hondenhuisje heeft jouw hond – zoals de naam al zegt – een eigen huisje. In dit huisje kan jouw hond zijn middagdutje doen, kan hij zich terugtrekken als het te druk wordt en hij kan hier schuilen. Wil jij jouw hond ook een eigen plekje bieden? Hieronder zetten wij de tien beste hondenhuisjes voor je op een rij, voor binnen en buiten. Zo weet jij binnen een oogopslag welk huisje het beste bij jouw viervoeter past.

Lijst met 10 beste hondenhuisjes

Imac hondenhuisje

Het hondenhuisje van Imac is gemaakt van pvc. Dit betekent dat je het hondenhuisje ook buiten neer kunt zetten. Achter in het hokje vind je een ventilatierooster en een drainagesysteem in de bodem. Bovendien zijn de randen van het hokje stevig gemaakt zodat deze bijt-proof zijn. De pootjes zijn voorzien van een anti-sliplaag.

Doxie hondenhuisje

Zowel voor binnen als buiten kun je het hondenhuisje van Doxie gebruiken. Als je het huisje buiten neer gaat zetten, is jouw hondje beschermd tegen regen, wind en zon. Wanneer je ervoor kiest om het huisje binnen te zetten, kun je er een gezellig plekje van maken met bijvoorbeeld het favoriete kleedje van jouw hond. De gaten in de bodem zorgen voor een goede ventilatie. Dit huisje is gemaakt van een mengeling van hout, kunststof en composiet.

Rexproduct hondenhuisje

Dit fijne hondenhuisje van Rexproduct is de ultieme chillplek voor jouw viervoeter. Dit huisje is namelijk speciaal ontworpen voor honden die op zoek zijn naar een afgesloten ruimte om te rusten. Het huisje is gemaakt van duurzaam en krasbestendig Oxford-materiaal dat veel wordt gebruikt voor tenten, dekzeilen en rugzakken. 

Dogs Lifestyle hondenhuisje

Heb jij een klein hondje in huis rondhuppelen? Dan is het hondenhuisje van Dogs Lifestyle geschikt voor jouw viervoeter. Dit is namelijk een compact maar fijn huisje. Dit huisje is gemaakt van imitatiesuède en bovendien kan het dak van het huisje worden afgeritst. Wanneer het huisje aan een wasbeurt toe is, kan dat in de wasmachine op dertig graden.

Happy House hondenhuisje

Als er maar beschutting boven hun hoofd is, vinden de meeste honden dat goed. Met het hondenhuisje van Happy House heeft jouw hond beschutting aan allerlei kanten: heerlijk! De hoes van dit huisje kan gewassen worden, want het huisje is gemaakt van zachte materialen. Dankzij het unieke design is jouw kleine hondje een ware prins(es). 

Trixie hondenhuisje

Dit schattige hondenhuisje van Trixie is gemaakt van een geweven stof en bekleed met polyester. Door de vulling van schuimrubber behoudt het huisje zijn vorm en kan het huisje wel tegen een stootje. Met het ruitpatroon is dit hondenhuisje een echte eyecatcher in jouw interieur.

en.casa hondenhuisje

Het mooie vormgegeven hondenhuisje van en.casa is geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit huisje is namelijk gemaakt van hoogwaardig kunststof en kan eenvoudig afgespoeld worden met water. Bovendien zorgen de ventilatiegaten voor voldoende luchtcirculatie. Een voordeel van dit huisje is dat vlooien en mijten geen liefhebber zijn van kunststof, dus deze beestjes komen ook niet gauw in de buurt van jouw hond.

Beeztees hondenhuisje

Ook het hondenhuisje van Beeztees kan buiten en binnen geplaatst worden. Dankzij de grote ruimte en de brede doorgang is dit hondenhuisje ook geschikt voor grotere honden. Het huisje is gemaakt van kunststof en is daardoor bestemd tegen weer en wind. Bovendien zal de binnenkant van het huisje niet gauw nat worden dankzij de hoge inloop.

D&D hondenhuisje

Vind jij dat een hondenmand een doorn in het oog is? Het hondenhuisje van D&D heeft een vorm van een poef. Zo valt het niet op dat dat de slaapplek van jouw viervoeter is. Dit huisje is gemaakt van duurzame MDF-platen en afgewerkt met PU-leder. Let er wel op dat dit huisje alleen geschikt is voor kleine hondenrassen.

DOGI hondenhuisje

Dit hondenhuisje van DOGI ziet er zo knus uit, dat je er zelf ook wel in wil liggen. Het huisje is geschikt voor de kleinste hondjes die zich geborgen en veilig willen voelen in een huisje. Het volledige huisje kun je uit elkaar ritsen, zodat je deze kunt wassen in de wasmachine. Ideaal!

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenhuisje?

Zoals de naam al zegt, is een hondenhuisje een slaap- of uitrustplek voor jouw hond. Een hondenhuisje heeft dan ook de vorm van een huisje met een dak en vier muren. Zo voelt de hond zich beschut.

Wat is het voordeel van een hondenhuisje?

Met een hondenhuisje slaapt jouw hond afgezonderd, maar alsnog bij jou in de buurt. Een hond wil namelijk graag bij jou in de buurt slapen. Bovendien voelt een hond zich veilig als hij zich bevindt op een beschutte plek.

Waar moet ik op letten als ik een hondenhuisje koop?

Allereerst moet het hondenhuisje groot genoeg zijn voor jouw hond. Bovendien moet je je afvragen of je het huisje binnen of buiten gaat zetten. Afhankelijk van de bestemming kun je rekening houden met het materiaal waarvan het huisje is gemaakt. 

Bekijk hier de volledige top-10 hondenhuisjes

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...