6x Beste Hondentondeuse

Een hondentondeuse is de ideale aanschaf als je geen dure trimsalon meer wilt betalen. Het trimmen van je hond kan je afhankelijk van het ras eenvoudig zelf. Het is alleen wel noodzakelijk om hiervoor een speciale hondentondeuse aan te schaffen. Wij hebben de vijf beste hondentondeuses voor je op een rijtje gezet. Handig als je graag zelf je hond wil trimmen. Daarbij kan je van het geld dat je uitspaart gemakkelijk een tondeuse aanschaffen.

Lijst met zes beste hondentondeuses

CareGood hondentondeuse

De meest complete set om je hond een trimbehandeling te geven is de CareGood hondentondeuse. Dit is een scheerapparaat speciaal ontwikkelt voor hondenharen. De tondeuse wordt met 4 opzetstukken geleverd. Het is ook mogelijk om de mm in te stellen met een draaiknop op de tondeuse. Naast de hondentondeuse zelf wordt er een klein schaartje, nagelschaartje en vijl meegeleverd. Zo kan je ook meteen de nagels bijwerken en de haartjes rond de poten en oren. De hondentondeuse kan je via een USB kabel opladen en maakt relatief weinig herrie. Dit is fijn voor gevoelige honden die bang zijn voor het geluid van een hondentondeuse.

Moser Rex hondentondeuse

De Moser Rex hondentondeuse is echt ontwikkelt als professioneel tondeuse voor honden. De tondeuse komt zelfs door de dikste vacht heen. Er zijn twee verschillende opzetstukken bijgeleverd en je kan hem in verschillende standen zetten. Zo bepaal je hoe kort je de vacht precies wilt hebben. De hondentondeuse werkt op een snoer en is geluidsarm. Je kan vrij strak in detail je hond scheren met de hondentondeuse. Er wordt ook een speciaal reinigingsborsteltje meegeleverd om de hondentondeuse na afloop weer te reinigen. Er zit zelfs een onderhoudsolie bij om de mesjes te onderhouden. Zo blijven de mesjes goed scherp na veelvuldig gebruik.

Wahl draadloze hondentondeuse

Ben je op zoek naar een draadloze hondentondeuse? Dan is de Wahl hondentondeuse een uitstekende keuze. De tondeuse is geluidsgevoelig en heeft een stil knipsysteem. Het is een compact apparaat waarmee jij gedetailleerd te werk kunt gaan. Daarnaast zitten er ook nog verschillende borsteltjes bij om het apparaat schoon te maken. Bovendien heb je twee verschillende trimkammen en olie om de tondeuse te onderhouden.

Adler hondentondeuse

Wil je graag de vacht van je hond zelf trimmen zonder dure trimmer? Dan kan je kiezen voor een Adler hondentondeuse. De tondeuse is uitgerust met een titanium kop en vier opzetstukken. Je kan hiermee nauwkeurig de vacht van je hond trimmen. De titanium kop zorgt er ook voor dat je hond probleemloos getrimd kan worden. Met een ring kan je nauwkeurig de lengte van de messen afstemmen. De set wordt gleeverd met een extra accu. Dit is handig als je tondeuse net leeg is als je ermee aan de slag wilt gaan. Het is ook mogelijk om de hondentondeuse met een draad te bedienen. Verder wordt er een borstel en olie voor de mesjes bijgeleverd.

Zowael hondentondeuse

Een bezoek aan de hondentrimmer is helaas niet voordelig. Gelukkig is er een oplossing en dat is zelf de vacht trimmen. Met de Zowael RFC 280-A hondentrimmer kan je de hond met verschillende opzetstukken trimmen. Er worden vier opzetstukken bijgeleverd voor 3, 6, 9 en 12 mm. De hondentrimmer is draadloos, maar kan niet gebruikt worden bij een natte vacht. De hondentrimmer wordt geleverd met onderhoudsolie om de mesjes scherp te houden na gebruik.

Woodoro hondentondeuse

Met de 2-in-1 tondeuse van Woodoro kun jij alle vachten trimmen, of dat nou kleine haartjes zijn of een dikke vacht met krullen. Zo krijg je bij deze tondeuse verschillende opzetstukken, heeft de tondeuse verschillende snelheden en verscheidene trimlengtes. Hierdoor is de tondeuse geschikt voor iedere hond. Bovendien is deze hondentondeuse enorm stil: hij produceert slechts vijftig decibel. Met de bijgeleverde usb-kabel kun je de tondeuse opladen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een mensentondeuse en een hondentondeuse?

Hondentondeuses zijn speciaal gemaakt voor hondenhaar. De materialen van een hondentondeuse zijn zwaarder dan die van een mensentondeuse. De materialen hoeven namelijk bij een mensentondeuse niet zo stevig te zijn, aangezien mensenhaar een stuk dunner is. Ook staan de mesjes dichter op elkaar bij een mensentondeuse. Gebruik dus geen mensentondeuse voor het scheren van je hond.

Hoe onderhoud ik een hondentondeuse?

Je kunt de hondentondeuse invetten met een speciale olie. Deze olie houdt de mesjes van de tondeuse scherp, zodat je altijd jouw hond kan voorzien van een dunnere vacht. Ook moet je regelmatig de tondeuse schoonmaken.

Hoe gebruik ik de hondentondeuse?

Laat eerst het geluid horen aan jouw hond. Zo kan jouw hond wennen aan de tondeuse. Wanneer de hond rustig blijft onder het geluid, kun je ‘m belonen. Bovendien moet de vacht droog en klitvrij zijn. Wanneer je gaat scheren, scheer dan altijd in dezelfde richting.

Bekijk hieronder de volledige top-6 hondentondeuses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *