beste hondentuigjes

10x Beste Hondentuigjes

Als je hondje regelmatig aan de riem trekt kan dat zorgen voor luchtwegproblemen. Hierdoor kan jouw hondje in ademnood komen en dat willen we natuurlijk voorkomen. Een oplossing is om een hondentuig aan te schaffen. Hierdoor zal jouw hond minder snel trekken aan de lijn. Wij hebben de tien beste hondentuigen voor je op een rijtje gezet.

Beste hondentuigjes op een rij

Julius K9 hondentuig

Dit tuigje ben je vast en zeker al vaker tegengekomen. Hij sluit aan bij de meeste hondenrassen en is voorzien van reflectoren in het donker. Een extra leuk pluspunt is dat je de letters Julius K9 kan wisselen. Je kan hier leuke teksten opzetten die passen bij jouw hond. Het tuigje is tevens in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Hunter hondentuig

Extra comfort tijdens het wandelen kan je creëren met de Hunter Norwegian tuig. Dit tuigje is ideaal voor honden die gevoelig zijn voor een tuig. De binnenkant is namelijk bekleed met fleece voor extra comfort. Het label van de tuig is reflecterend, waardoor je met het tuigje extra opvalt.

Petsafe hondentuig

De Petsafe Easywalk is een speciaal tuigje waarbij je hond minder snel trekt. De speciale vorm van het tuigje houdt je hond automatisch tegen. Ideaal als je hondje erg veel trekt. De buitenkant is voorzien van reflectoren, waardoor je er ook nog eens extra mee opvalt. Het is wel even afwachten of de tuig een verschil biedt bij jouw hond. Het is in ieder geval een diervriendelijke oplossing om je hondje minder hard te laten trekken tijdens een wandeling.

Hurtta hondentuig

Speciaal voor actieve honden is de Hurtta Active Tuig ontwikkeld. Het is een vrij stevig tuigje en het is bestand tegen actieve honden. Het tuigje beweegt eenvoudig met je hondje mee tijdens een wandeling. Doordat het tuigje goed meebeweegt kan je het gebruiken tijdens intensieve wandeltochten met je viervoeter. De verstelbare bandjes zorgen ervoor dat het tuigje een prima draagcomfort biedt. Deze tuig is verkrijgbaar in verschillende maten.  

S.old hondentuig

Wanneer jouw hond veel aan de lijn trekt, kan het een oplossing zijn om over te stappen op een hongentuig. Vooral het hondentuigje van S.old is comfortabel voor jouw hond. Dit tuigje heeft namelijk een Y-vorm als ontwerp waardoor de druk verdeeld wordt. Daarnaast kan jouw hond gewoon vrij bewegen zoals hij daarvoor al gewend was. Bovendien is dit tuig gemaakt van nylon van hoge kwaliteit, wat zowel waterbestendig als sterk is.

Quzi hondentuig

Met het hondentuigje van Quzi ga je veilig de straat op met jouw trouwe viervoeter. Het tuig is namelijk voorzien van reflecterende strepen zodat jouw hond goed gezien wordt in het donker. Daarnaast is het tuigje aan de binnenkant gevoerd, zodat het comfortabel genoeg is voor jouw hond en het zal daardoor niet gaan schuren. En natuurlijk zal jouw hond minder gaan trekken tijdens het wandelen, waar een tuig grotendeels voor bedoeld is. Je ontlast de nek van jouw hond en je kunt rustig over straat lopen. Dit tuigje is beschikbaar in verschillende maten: in de maat M en L. 

Puppia hondentuig

Wil jij dat jouw hond in stijl over straat gaat? Het hondentuig van Puppia is in allerlei kleuren beschikbaar zodat jij een hondentuig kunt aanschaffen in jouw favoriete kleur. Naast dat het tuigje mooi is ontworpen zal het tuig comfortabel zijn voor jouw hond. Het tuig is namelijk gemaakt van superzacht materiaal zodat het tuigje niet zal gaan schuren over de huid van jouw hond. Daarnaast is de buikriem verstelbaar. Dit hondentuigje is beschikbaar in de maten XS tot en met XXL. 

Luxyana Pets hondentuig

Reageert jouw hond zó enthousiast wanneer jij het tuigje tevoorschijn haalt, zodat het niet eens lukt om het tuigje aan te krijgen? Dan is het hondentuigje van Luxyana Pets ideaal. Je hoeft alleen het tuigje over het hoofdje van jouw hond te doen en je klikt het tuigje vast. Daarnaast is dit tuigje gemaakt van mesh waardoor het tuigje een lange tijd mee zal gaan. Ook zorgt mesh ervoor dat de huid van jouw viervoeter kan blijven ademen. Dit tuig is beschikbaar in maat XS, S en M.

Trixie hondentuig

In tegenstelling tot veel hondentuigen moet je de riem aan de voorkant van het tuig bevestigen. Hierdoor kun jij de hond vanaf de zijkant corrigeren als dat nodig is. Op deze manier wordt het trekken aan de riem voorkomen. Bovendien is dit tuigje gemaakt van singelband, gevoerd met neopreen zodat jouw hond comfortabel kan wandelen. Last but not least heeft het tuigje van Trixie reflecterende strepen zodat jij ook in het donker veilig op pad kan.

ACE Pets hondentuig

Dankzij het hondentuig van ACE Pets wordt wandelen weer een pretje. Ook dankzij dit tuig wordt jouw hond vanaf de zijkant gecorrigeerd, aangezien dit tuig een Y-vorm heeft. Het fijne aan dit hondentuigje is dat deze te verstellen is, zodat hij in meerdere levensfasen te gebruiken is. Het tuig is gemaakt van nylon wat comfortabel en ook waterafstotend is.

Veelgestelde vragen omtrent hondentuigjes

Is een hondentuig verplicht?

Het aanlijnen van een hond is verplicht in Nederland, behalve op de vrije uitlaatplekken. Het is niet verplicht om een hondentuig te hebben in plaats van een gewone hondenlijn.

Waarom een hondentuig in plaats van een halsband?

Een hondentuig biedt net wat meer stevigheid om het gehele lichaam van de hond. Waar met een aanlijning via een halsband de druk echt op de nek van de hond ligt, is dit bij een tuigje meer verdeeld.

Hoe zorg ik er met een hondentuigje voor dat mijn hond niet teveel trekt?

Trekt de hond heel erg, dan is het verstandig om een korte lijn te houden. En de hond opnieuw te trainen om niet aan de lijn te trekken.

Wat maakt een goed hondentuigjes?

Het comfort bij de hond, het mag niet schuren in de oksels, het tuigje moet niet gemakkelijk los kunnen laten en de hond moet voldoende ruimte hebben om te bewegen.

Bekijk hieronder de volledige top-10 hondentuigjes

1 thought on “10x Beste Hondentuigjes

  1. Op basis waarvan heeft de selectie plaatsgevonden? Zo zie ik dat borst en Y tuig willekeurig getoond worden, zonder dat ingegaan wordt op de voors en tegens, terwijl deze algemeen bekend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *