5x Beste kattenbakvulling

Kattenbakvulling of kattengrit zorgt ervoor dat urine en nare luchtjes worden opgenomen. Je kat kan zo z’n behoefte doen zonder dat er nare luchtjes uit de kattenbak komen. Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling waar je uit kan kiezen voor de kattenbak. Elke variant heeft z’n eigen voor- en nadelen. Er zijn ook nog biologische varianten die 100% afbreekbaar zijn en daardoor in de groene container mogen. Naast je eigen voorkeuren kan ook je kat nog een voorkeur hebben voor een specifieke kattenbakvulling. Het is in het begin daarom even uitvogelen welke kattenbakvulling je kat prettig vindt om te gebruiken. Wij hebben de 5 Beste kattenbakvullingen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste kattenbakvullingen voor je kat

Biokat Classic Fresh

Biokat Classic Fresh is een unieke kattenbakvulling met 3 verschillende korrelgroottes. In de zak zitten extra grote korrels die als een spons in de kattenbak functioneren. Ze absorberen de vloeistoffen en geuren uit de kattenbak. De middelste maat korrels zorgen weer voor klonten. Hierdoor ontstaat er een klomp in het kattengrit. Dit is handig als je bijvoorbeeld uitwerpselen wilt verwijderen. Je hebt hierdoor meer houvast. De kleine korrels zorgen vooral voor vulling zodat je kattenbak niet direct leeg is na het verwijderen van ontlasting. De kattenbakvulling is voorzien van geurstoffen om eventuele stank te maskeren.

Catsan Hygiëne Plus

Catsan Hygiëne Plus is al jaren een A-merk onder het kattengrit. Catsan werkt tot wel 3 keer effectiever tegen nare geurtjes in tegenstelling tot niet klonterend kattengrit. Niet alleen de mens vindt het fijn als een kattenbak niet stinkt, maar ook je kat. Een kat gaat liever op een schone kattenbak, dan een bak vol vieze geurtjes. Kattengrit van Catsan bestaat uit mineraalkorrels gemaakt uit kwartszand en absorberen urine als een spons. Hierdoor wordt voorkomen dat de geurtjes zich rond de kattenbak verspreiden. Catsan is al jaren het nummer één merk in Europa en dit is natuurlijk niet voor niets.

Plospan houtkorrels kattenbak

Een alternatief voor kattengrit is het gebruik van houtkorrels in de kattenbak. Plospan houtkorrels hebben als voordeel dat ze tot wel 2,5 keer het gewicht kunnen opnemen. Daarbij zijn de houtkorrels ook nog eens erg zuinig in gebruik. Houtkorrels zijn een milieuvriendelijk alternatief voor kattengrit. De korrels zijn namelijk biologisch afbreekbaar. Dit maakt het een stofvrij natuurvriendelijk alternatief om in de kattenbak te gebruiken. Als je op zoek bent naar kattenbakkorrels van een hoge kwaliteit dan kan je bij ons terecht voor milieuvriendelijk kattengrit.  

Vitakraft Magic Clean

Vitakraft Magic Clean is een nieuwe hygiënische kattenbakvulling dat gemaakt wordt uit een soort balletjes. De balletjes zijn enorm absorberend en ook nog eens zuinig in gebruik. Daarbij wegen ze vrijwel niets waardoor het minder belastend is om een zak grit mee te nemen op vakantie. Na gebruik kunnen deze biologische balletjes ook nog eens in de compost of biobak gerecycled worden. De unieke balletjes van Vitacraft remt bacteriën en binden vieze geurtjes in elke seconden in. Zo ervaar je minder stankoverlast uit de kattenbak. De balletjes zijn ook nog eens stof arm en verkrijgbaar in verschillende formaten. Deze kattenbakvulling is ook ideaal voor mensen met een stofallergie.

Biokat Diamond Care

Biokat Diamond Care is een unieke kattenbakvulling op basis van natuurklei en actieve kool. Dit zorgt voor een nieuwe en innovatieve manier om vieze geurtjes in te binden. Door de geurtjes in te binden komt er minder stank uit de kattenbak. Daarbij is er ook nog eens Aloe Vera aan toegevoegd. Dit zorgt voor een verzorgend gevoel voor de pootjes van je kat. De kattenbak voelt namelijk zijdezacht aan waardoor je kat graag op dit toilet gaat. De fijne korrels zijn ook nog eens stof arm en zorgen voor mooie platte klompjes bij urine. Hierdoor is vuil eenvoudig uit de kattenbak te halen. Diamond Care is een betrouwbare kattenbakkorrel en misschien zelfs wel het beste wat er voor je kat verkrijgbaar is.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel bij klontvormend kattengrit?

Bij ontlasting en urine vormt het kattengrit automatisch een klont. Hierdoor is het eenvoudig om vies kattengrit te onderscheiden van schoon grit. Met een schepje kan je eventueel vies grit verwijderen en vervangen voor schoon kattengrit. Je hoeft zo niet de complete kattenbak na elke behoefte schoon te maken.

Wat is het voordeel van biologisch afbreekbaar kattengrit?

Biologisch afbreekbaar kattengrit kan je gebruiken voor het maken van compost voor de tuin of in de groen container deponeren. Dit kattengrit is beter voor het milieu.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...