5x Beste Koelvest

Met het warme weer in aantocht wil je natuurlijk niet dat je hond oververhit raakt. Een manier om je hond sneller af te laten koelen is met een koelvest. Je kan je hond een koelvest in de tuin geven, maar ook laten dragen tijdens een wandeling. Dit klinkt als de ideale oplossing als je hond het snel warm heeft. Maar welk koelvest kan je het beste uitkiezen voor je hond? Wij hebben een toplijst gemaakt met de beste koelvesten voor je hond.

Lijst met 5 beste koelvesten voor je hond

InnovaGoods koelvest

Op een warme zomerdag is de InnovaGoods koelvest de ideale oplossing. Je kan hiermee met warm weer je hond gewoon meenemen naar het park. De koelvest zorgt voor voldoende verkoeling op een warme dag. Dit speciale vest kan je zonder vriezer gebruiken. Dit is natuurlijk ideaal op bijvoorbeeld de camping. Het enige wat je hoeft te doen is de stof nat maken. Wring het vest even uit en trek het je hond aan. De komende 3 uur zal het vest een verkoelende werking hebben op het lichaam van je hond. De InnovaGoods koelvest is verkrijgbaar in verschillende maten voor je hond.

Hurtta koelvest voor je hond

Ben je op zoek naar een professioneel koelvest voor je hond? Voor de echte outdoor kampeerders die hun hond meenemen is er Hurtta. Dit merk ontwikkelt kwaliteitsproducten voor honden. Het Hurtta koelvest ziet er iets robuuster uit als de Innovagoods. Je ziet direct ook het verschil met andere koelvesten. Het gebruik is in principe wel hetzelfde. Je hoeft de Hurtta alleen even onder te dompelen in water. Vervolgens wring je het vest uit en kan je hem bij je hond aantrekken. Je kan het koelvest in verschillende maten aanschaffen.

Trixie koelvest

Tijdens warme dagen heeft je hond het er moeilijk mee om z’n warmte kwijt te krijgen. Gelukkig kan je hond een handje helpen met thermoregulatie. Dit kan je realiseren met het Trixie koelvest. Het vest is gemaakt van een speciale stof. De stof neemt warmte op en verdampt deze direct boven de hond. Hierdoor komt de warmte niet bij je hond terecht. Zo kan je hond het eenvoudiger uithouden op warme dagen. Het is met dit koelvest ook niet noodzakelijk om de stof nat te maken. Zo kan je ook niet vergeten om dit koelvest te koelenn. Het Trixie koelvest is in verschillende maten verkrijgbaar. Rond de buik kan je het eenvoudig op maat maken met een klittenbandsluiting.

Nobby koelvest

De Nobby Cool Ice is een vrij standaard koelvest van het merk Nobby. Je kan deze gebruiken om je hond tijdens een wandeling verkoeling te geven. Het enige wat je hoeft te doen is het koelvest even nat maken, uitwringen en aantrekken. Drie uur lang blijft je hondje met het vest gekoeld. Na gebruik kan je het vest op 30 graden wassen. Dit is ook handig als het vest vies geworden is. Met een klittenbandsluiting kan je het vest eenvoudig op maat van je hondje maken. Het koelvest is in verschillende maten verkrijgbaar voor je hond.

Rukka Pets koelvest

Heeft jouw hond het ook altijd warm tijdens de zomerdagen? Gelukkig kun jij jouw hond een handje helpen, want met het koelvest van Rukka Pets zal jouw hond het een stuk aangenamer krijgen. Je moet het koelvest simpelweg onder de koude kraan houden, uitwringen en daarna kun je de koelvest bij jouw hond aantrekken. Vervolgens koelt het vest de buik en de borst zodat de kou zich kan verspreiden bij de rest van het lichaam.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een hondenkoelvest?

Oververhitting is niet prettig voor een hond. Met een hondenkoelvest kun jij jouw hond een handje helpen om af te koelen. Als een hond het eenmaal warm heeft, kan een hond veel moeite hebben om hun lichaamstemperatuur te laten dalen. Een hondenkoelvest is hiervoor een goede oplossing.

Wat zijn de gevaren van oververhitting bij een hond?

Een hond met een zonnesteek zal heftig hijgen, veel kwijlen en heeft rood tandvlees. Dit kan epileptische aanvallen veroorzaken en de hond kan vervolgens zijn bewustzijn verliezen. Oververhitting bij honden is zeer ernstig en kan zelfs fataal zijn. Probeer dit dus te allen tijde te voorkomen.

Hoe werkt een hondenkoelvest?

Hondenkoelvesten geven verkoeling door middel van koud water. Hiermee bevochtig je het hondenkoelvest. Ook bestaan er hondenkoelvesten die gebruikmaken van ijsklontjes. Deze vesten moeten van tevoren in de vriezer worden gelegd. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 koelvesten voor jouw hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *