5x Beste Voer voor Chihuahua

Een Chihuahua is een hele kieskeurige eter. Hierdoor kan je als baasje soms letterlijk met je handen in je haar zitten. Het is belangrijk dat je hondje goed eet. Dit helpt voor de ontwikkeling, groei en gezondheid van je hondje. Mocht je een kieskeurige eter hebben, dan hebben we gelukkig Chihuahua voer tips voor je. We hebben de vijf beste merken voor de kieskeurige eter op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste voer voor de Chihuahua

Royal Canin Chihuahuavoer: adult

Royal Canin is één van de weinige merken die speciaal voer ontwikkeld heeft voor de chihuahua. Dit is natuurlijk ook de beste keuze voor je hondje. De brokken zijn afgesteld op de kieskeurige eter. Een extra groot pluspunt is dat ze halve kg zakken hebben. Je kan zo het voer uitproberen voor je direct een grote zak besteld. Daar komt natuurlijk ook bij dat de Chihuahua een kleine eter is. Je brokjes worden zo veel te snel oud omdat je hondje ze niet op tijd op krijgt. Van de Royal Canin Chihuahua versie hebben ze zowel de puppy als adult versie.

Royal Canin Chihuahuavoer: puppy

Zoals net al werd benoemd, heeft Royal Canin ook voor de chihuahua-puppy voer ontwikkeld. Vooral in de eerste levensfase heeft een chihuahua andere eetbehoeften dan in de volwassen-fase. Bovendien moet een pup voldoende weerstand opbouwen om gezond te worden. Het immuunsysteem is namelijk nog niet volledig ontwikkeld. Gelukkig heeft Royal Canin daar aan gedacht en een speciale lijn voor het kleinste hondenras ter wereld op de markt gebracht.

YourDog Chihuahuavoer: volwassen

YourDog Chihuahua is een hondenbrokken merk dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen van brokken voor de chihuahua. Het voer bestaat uit natuurlijke ingrediënten zoals gevriesdroogd vlees (eend, kip, kalkoen), maar ook kruiden. Zo is zeewier, yucca en rozemarijn aan de brokken toegevoegd. Dit maakt de brokken extra speciaal voor jouw mini hondje. Uiteraard dragen de brokken bij aan de algehele gezondheid van je hond. De zakken zijn verkrijgbaar vanaf 3 kg en er zijn extra vitaminen aan toegevoegd zoals vitamine C en E.

YourDog Chihuahuavoer: senior

Ook YourDog heeft een lijn ontwikkeld voor de chihuahua. In dit geval praten we over de fase waarin de chihuahua ouder wordt wat betekent dat de voedingsbehoeften ook weer anders worden. Dit voer van YourDog is gemaakt van natuurlijke ingrediënten wat voornamelijk bestaat uit eend, kip en kalkoen. Hier zitten veel eiwitten in die voor een goede conditie van de hond zorgen. Ook zit er zalmolie en lamsvet in wat zorgt voor een glanzende vacht. Bovendien bevat deze voeding voldoende vitaminen en mineralen. Dit voer is geschikt voor chihuahua’s met een leeftijd vanaf zeven jaar. Dit voer is glutenvrij.

Edgard & Cooper Chihuahuavoer

Edgard & Cooper staat bekend als kwaliteitsvoer voor je hond. De brokken worden gemaakt van vers fruit, groente en vlees. Dit eten is niet over bewerkt en daardoor smaakvol voor elke kieskeurige hond. Waarom zou je alleen als baasje kieskeurig mogen eten? Je hondje wil ook gewoon lekker eten. Edgard & Cooper heeft als voordeel voor de Chihuahua dat er ook mini zakjes van beschikbaar zijn. Je kan zelfs een zakje van 0,7 kg bestellen. Handig om te proberen, maar ook om de brokken echt vers te houden. Je kan bij Edgar & Cooper kiezen uit verschillende smaken. Zo kan je in het begin nog even uitzoeken welke smaak het beste bij je kieskeurige eter past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel voer heeft mijn chihuahua nodig?

Allereerst is het belangrijk om goede voeding te vinden voor jouw chihuahua. Kleine honden hebben namelijk veel eiwitten nodig en houden over het algemeen van kleine brokjes. Vervolgens kun je kijken naar de voedingsrichtlijnen die worden gebaseerd op het gewicht van jouw hondje. Weeg dus regelmatig jouw hond af.

Welke dieetwensen heeft mijn chihuahua?

Chihuahua’s hebben een groot energieverbruik. Het is dus belangrijk dat ze veel eiwitten binnenkrijgen en complexe koolhydraten om de spiergroei te bevorderen. Vermijd voedsel waar veel bewerkte koolhydraten inzitten: dit kan stemmingswisselingen veroorzaken. Bovendien zorgen de vezels in voedsel voor een goede spijsvertering.

Wanneer is een chihuahua uitgegroeid?

Een chihuahua is pas uitgegroeid wanneer het hondje een leeftijd heeft bereikt van een tot anderhalf jaar. In de eerste tien dagen na de geboorte moet het gewicht van de pup zijn verdubbeld. De pup moet per dag ongeveer 50 gram aankomen. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 chihuahuavoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *