6x Beste Waterblazer

Voor de verzorging van je trouwe viervoeter stop je hem soms ook in bad. Nadat je hond nat geworden is wil je hem wel graag droogföhnen. Dit doe je om natte voetstappen te voorkomen, maar ook om de geur van natte hond tegen te gaan. Je kan je hond ook föhnen na een natte wandeling in een regenbui. Mocht je hiervoor een hondenföhn willen gebruiken, dan hebben wij een paar tips voor je verzameld. De zes beste hondenföhns hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met zes beste waterblazers

IMPAQT Hondenföhn

De IMPAQT Hondenföhn is echt ontwikkelt voor professioneel gebruik. Uiteraard kan je hiermee ook je eigen hond föhnen. Het is de ideale oplossing als je graag de vacht van je hond professioneel wilt verzorgen. Je kan met de föhn zowel warme als koude lucht blazen. De speciale kop kan je gebruiken om bijvoorbeeld losse haren los te föhnen of vuil af te föhnen. De kop is echt speciaal ontwikkelt voor honden en bestaat uit verschillende opzetstukken. Uiteraard kan je met de zeer krachtige föhn de vacht volledig droog föhnen. Handig als je hond net uit bad komt of je door een regenbui gewandeld hebt.

Topmast hondenföhn

De Topmast hondenföhn is speciaal ontwikkelt om zeer krachtig een dikke vacht droog te föhnen. De windsterkte kan je zelf instellen tussen de 25 en 60 m/s. Dankzij de krachtige motor kan je zelfs de meest dikke vacht snel droog föhnen. Naast het droog föhnen van de vacht kan je een speciale waterblazer gebruiken. De Topmast hondenföhn wordt geleverd met een 2 meter lange slang. Deze professionele hondenföhn kan je natuurlijk thuis gebruiken, maar ook in een professionele trimsalon. Topmast staat bekend om de lange levensduur zelfs bij veelvuldig gebruik.

 Comfywise hondenföhn

De professionele Comfywise hondenföhn is ideaal om je eigen honden trimsalon mee te beginnen. Of om zelf met de vacht van je hond aan de slag te gaan. De föhn is zeer krachtig: het heeft wel 2600 watt. Daarbij wordt de föhn ook nog eens geleverd met verschillende opzetstukken. Je kan hem gebruiken als waterblazer of als föhn om je huisdier snel droog te föhnen. De föhn wordt ook gebruikt om vuil of losse haren uit de vacht te blazen. Hier gebruiken hondentrimmers de föhn vaak voor. Als je er regelmatig gebruik van maakt zal je minder last hebben van losse haren. Dit scheelt je stofzuigen! De hondenföhn is echt ontwikkelt voor professioneel gebruik, maar kan je natuurlijk ook privé gebruiken.

LifeGoods Hondenföhn

Ben je op zoek naar een goedkope hondenföhn om je hond mee te behandelen? Dan kan je LifeGoods overwegen. De föhn is betaalbaar en ideaal om als waterblazer te gebruiken. Of om je hond snel te drogen na een wandeling of bad. Een extra pluspunt is dat de hondenföhn zeer stil is. Dit is fijn voor honden die bang zijn voor het geluid van een föhn. De föhn kan op twee temperaturen ingesteld worden 60 graden of 80 graden. Je kan er tegelijk mee föhnen en borstelen.

Buxibo hondenföhn

Na een heftige regenbui krijg je hond snel en eenvoudig droom met de Buxibo hondenföhn. Het is hiermee ook mogelijk om vuil uit de vacht van je hond te blazen. De hondenföhn heeft een dubbele motor, waardoor je extra blaaskracht krijgt. Zo kan je extra snel een hond met lange haren droogföhnen. Het is mogelijk om zowel met koude als warme lucht te föhnen. De windsnelheden kan je eenvoudig zelf instellen. De hondenföhn wordt geleverd met 3 verschillende mondstukken en is eenvoudig in gebruik.

ForGoods waterblazer

De krachtige en professionele waterblazer van ForGoods is perfect om jouw hond snel te drogen. Bovendien kun je makkelijk vuil en losse haren uit de vacht blazen met deze krachtige föhn. Het fijne aan deze waterblazer is dat het een laag geluidsniveau heeft, zodat jouw hond niet wordt afgeschrokken. De föhn levert namelijk maar zestig tot tachtig decibel. Bovendien heeft de föhn een krachtige motor van 2800 watt.

Veelgestelde vragen

Wat is een waterblazer?

Een waterblazer is eigenlijk een hondenföhn. Wanneer jouw hond nat is geworden, kun je met een waterblazer de vacht van jouw hond droogmaken. 

Kan ik mijn eigen föhn gebruiken om mijn hond te drogen?

Het wordt streng afgeraden om jouw eigen föhn te gebruiken voor jouw hond. Zo’n föhn is gemaakt voor de menselijke huid en mensenhaar. Ook is die föhn meestal te heet voor de hondenhuid, want de hondenhuid is veel dunner dan een mensenhuid.

Hoe föhn ik mijn hond?

Begin allereerst met het afdrogen van jouw hond met een handdoek. Je kunt een handdoek op de grond te leggen waar jouw hond op kan staan. Zo heeft hij meer grip. Geef jouw hond ook de tijd om te wennen aan de waterblazer zodat hij geen negatieve gevoelens krijgt bij het drogen. Wanneer je de oren en de kop wil drogen, probeer dan de temperatuur iets te verlagen van de föhn.

Bekijk hieronder de top-6 waterblazers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *