kattenluik met chip

Voordelen van een kattenluik met chip

Katten staan erom bekend dat ze graag naar buiten willen. Toch kan het nogal vervelend zijn om iedere keer de deur open en dicht te moeten doen voor jouw spinnende viervoeter. Hier bestaat overigens wel een makkelijke oplossing voor: een kattenluik met chip. Een kattenluik met chip heeft veel voordelen. We bespreken het hieronder.

Een kattenluik met chip: hoe werkt dat?

Een kattenluik met chip is een kattenluik dat werkt door middel van een cijfercode. Wanneer jouw kat een chip heeft, staat er op deze chip een unieke cijfercode. Deze cijfercode wordt verbonden met het kattenluik. Wanneer het kattenluik deze cijfercode leest en deze komt overeen met de ingestelde code, dan gaat het luik open en kan jouw kat naar binnen. 

Andere katten kunnen niet jouw huis binnenkomen 

Het grootste voordeel van een kattenluik met chip is dat andere katten niet zomaar jouw huis binnen kunnen komen. Met een ‘gewoon’ kattenluik kan in principe iedere kat, hond of ander dier door het luikje naar binnen komen. Daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Om dit te voorkomen kun je een kattenluik met een chip aanschaffen, zodat het kattenluik alleen openspringt wanneer jouw kat met de juiste code voor het luikje staat. Wel zo prettig om te weten.

kattenluik met chip

Wel naar binnen, niet naar buiten

Je kunt bij de meeste kattenluiken met chips het luikje instellen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat jouw kat alleen nog maar naar binnen kan, maar niet meer naar buiten. Handig voor bijvoorbeeld in de nacht. Ook kun je instellen dat het luikje beide kanten op kan gaan, of geen een kant op. Die eerste optie is handig voor overdag, zodat jouw kat zelf bepalen wanneer hij naar binnen of naar buiten gaat. 

Jouw kat kan zelf bepalen wanneer hij naar binnen of buiten wil

Dat jouw kat zelf mag bepalen of hij naar binnen en buiten wil, is niet per se een voordeel van een kattenluik met chip. Het is namelijk ook een voordeel van een ‘gewoon’ kattenluik. Toch is het goed om dit voordeel te benoemen, want jouw kat krijgt op deze manier veel vrijheid. De kat mag zelf bepalen of hij een ommetje gaat maken en wanneer hij thuis wil komen. 

Veelgestelde vragen

Hoeveel beweging heeft een kat nodig?

Hoeveel beweging jouw kat nodig heeft, verschilt natuurlijk per kat. De ene kat is jong en heeft veel beweging nodig, terwijl de ene kat oud is en liever lui op de bank ligt.

Kan mijn kat altijd de weg terugvinden naar huis?

Rondom de woning kan een kat vaak de weg wel terugvinden naar huis, aangezien de kat zijn geurtje achterlaat. Toch kan een kat op een onbekende plek wel gauw verdwalen, aangezien de kat de omgeving niet kent.

Welke informatie staat er op de chip van een kat?

Een chip van een kat heeft een bepaalde code. Via deze code kun je informatie verkrijgen over bijvoorbeeld het adres van het baasje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *