Verschil tussen een vissenkom en een aquarium

Het artikel legt uit dat een vissenkom enkel geschikt is voor een enkele vis, terwijl een aquarium meer ruimte biedt voor meerdere vissen. Een aquarium heeft ook meer apparatuur nodig, zoals een filter en verwarming, om het water schoon en gezond te houden.

Wanneer je heel erg graag vissen in je huis wilt hebben, dan is het wel de bedoeling dat je de juiste spullen in huis haalt. Je kunt kiezen tussen een vissenkom en een aquarium om je vissen in te houden. Maar wat zijn precies de verschillen tussen de twee huisjes van een vis? Hieronder lees je alles wat je moet weten over de verschillen tussen een aquarium en een vissenkom. 

De ruimte voor de vissen

Allereerst is er een significant verschil tussen beide huisjes, de ruimte die de vissen hebben. De ruimte in een aquarium is namelijk een stuk groter dan in een vissenkom. Daarnaast is een vissenkom over het algemeen veel minder groot, het kan natuurlijk verschillende maten hebben. In de ene vissenkom kan namelijk meer water in dan in de andere vissenkom. Toch is een aquarium over het algemeen een stuk groter en kan daar ook veel meer liter water in. Je vissen hebben dus ook een stuk meer leefruimte.

Zuurstof

Daarnaast is er ook een verschil tussen het zuurstofgehalte in de leefomgeving van de vis. Het is namelijk zo dat in een aquarium zuurstof wordt geproduceerd door middel van een pomp. In een vissenkom krijgen de vissen zuurstof via de opening aan de bovenkant van de kom. Er zit dus wel degelijk verschil tussen beide huisjes voor je vissen qua de werking van het zuurstof in het water. 

Soorten vissen

Als laatste is het goed om te kijken naar de soorten vissen die je graag in huis wilt hebben. Verschillende vissen zijn namelijk goed voor in een aquarium, maar juist die vissen kunnen niet lang overleven in een vissenkom. Wanneer je ervoor kiest om een stel goudvissen aan te schaffen, dan kunnen ze wel in de vissenkom. Let dus goed op welke vis in welk huisje kan leven. Op die manier weet je zeker dat je ze een plek biedt die ze nodig hebben.

Veelgestelde vragen

Heeft een aquarium meer onderhoud nodig dan een vissenkom?

Ja, een aquarium vereist meer onderhoud dan een vissenkom.

Is het mogelijk om een ​​aquarium zonder waterfilter te houden?

Nee, een waterfilter is essentieel voor het handhaven van een gezonde omgeving in een aquarium.

Moeten waterparameters in een vissenkom of aquarium worden getest?

Ja, regelmatige controle van de waterparameters is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vissen in een aquarium of vissenkom gezond blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *