Waarom is goed speelgoed belangrijk voor je pup?

Wanneer je een puppy hebt, dan is het natuurlijk voor een zo’n pup fijn om ook te gaan spelen. Je kunt verschillende spelletjes spelen met je pup, zo kun je ook spelletjes spelen door middel van speelgoed. Speelgoed is ontzettend belangrijk voor je pup en hieronder lees je waarom het zo belangrijk is.

Band versterken

Allereerst is het samen spelen met je pup door middel van puppyspeelgoed goed, aangezien ze een betere band met jou krijgen als baasje. Je kunt bijvoorbeeld spelletjes spelen dat ze achter het speelgoed aan moeten rennen. Wanneer ze dat doen kun je de pup belonen, zodat ze het vaker willen spelen. De band tussen baas en pup wordt heel erg bepaald in de beginfase van hun leven. Probeer daarom zo veel mogelijk tijd door te brengen met je pup en pak een stuk speelgoed dat jullie dichter naar elkaar toe kan brengen. 

Bezig houden van de hond

Als tweede helpt puppyspeelgoed ook goed met het bezig houden van je hond. Wanneer je druk bent met andere dingen in huis, dan is het fijn dat je je hond af kan leiden met een stuk speelgoed. Je pup kan zich namelijk in zijn of haar eentje ook echt goed vermaken, als ze maar een stuk speelgoed te pakken hebben. Wees dus ook niet degene die constant achter je pup aanloopt, laat je hond ook wennen bij je thuis, aan je nieuwe speelgoed en aan zijn of haar nieuwe slaapplek. Op die manier is je pup een stuk zelfstandiger bezig met speelgoed en kun jij tussendoor ook je ding in huis doen.

Verschillende soorten hondenspeelgoed

Er zijn over het algemeen enorm veel soorten hondenspeelgoed te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld hondenspeeltjes die piepen en heb je hondenspeelgoed waar je hond goed op kan kauwen. Er zijn nog meer soorten te vinden, maar waar is elk soort hondenspeelgoed goed voor?

Hondenspeelgoed dat piept is voor je hond echt fantastisch. Je pup hoort het geluid en wil graag weten waar het vandaan komt. Als het goed is gaan de oortjes spits staan en kan het spel gaan beginnen. Je kunt dus met piepspeelgoed een enorm leuke tijd beleven.

Kauwspeelgoed is weer een ander soort speelgoed. Kauwspeelgoed is namelijk goed voor het gebit voor je pup. Je wilt namelijk niet dat je hond last krijgt van zijn gebit. Koop daarom goed kauwspeelgoed waar je hond op kan kauwen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik spelen met mijn pup?

Met je pup spelen is natuurlijk superleuk om te doen. Toch moet je beseffen dat het beestje nog jong is en dus snel raakt uitgeput. Denk bijvoorbeeld aan driekwartier per dag. Je kunt wel naarmate de pup ouder wordt, langer met hem of haar spelen.

Hoe maak je een pup moe?

Een pup kun je moe maken door veel verschillende spelletjes. Kijk wat werkt voor jou pup en binnen no time heb je hem moe.

Hoe weet ik dat het speelgoed veilig is voor mijn pup?

Speelgoed voor de pup moet veilig zijn. Zoek daarom ook in winkels naar puppyspeelgoed, dan weet je zeker dat je goed zit. Mochten ze dat niet hebben? Kijk dan naar stevig speelgoed dat niet snel kapot kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *