wat is een waterblazer

Wat is een waterblazer?

Wanneer jouw hond regelmatig met een natte vacht thuiskomt – of de hond nou in een sloot heeft gesprongen of in bad is geweest, een waterblazer is hiervoor een handig hulpmiddel. Met een waterblazer kun je namelijk de vacht van jouw hond droog en vuilvrij maken. Wat een waterblazer is, hoe je het kunt gebruiken en wat de voordelen ervan zijn, lees je hieronder in de blog.

Meer over de waterblazer

Als je nog nooit van een waterblazer hebt gehoord, heb je vast ook geen idee wat het precies inhoudt. Toch is een waterblazer ideaal voor mensen die een hond hebben met een lange vacht én die graag in het water te vinden is. Een waterblazer is namelijk een soort föhn, maar dan speciaal voor honden. Met een waterblazer kun je de vacht namelijk droog maken en het vuil wegblazen.

waterblazer

Het verschil tussen een waterblazer en een föhn

Je zult je vast afvragen of je ook niet gewoon een föhn kan gebruiken om jouw hond mee te drogen. Toch kun je dit maar beter niet doen. Een föhn wordt namelijk veel heter dan een waterblazer. Dit kan schadelijk zijn voor de huid van jouw hond, aangezien de huid van een hond erg gevoelig is. Bovendien is een föhn lang niet zo krachtig als een waterblazer. Een waterblazer blaast voornamelijk lucht met een harde kracht, zodat je ook vuil en andere viezigheden uit de vacht kunt blazen.

Het gebruik van een waterblazer: hoe werkt het?

Wanneer de vacht van jouw hond nat is wil je natuurlijk zo snel mogelijk de waterblazer erbij pakken. Maar, hoe werkt zo’n apparaat?

Het is eigenlijk niet heel lastig om een waterblazer te gebruiken. Je zet simpelweg de waterblazer aan en blaast het water uit de vacht van je hond. Houd er rekening mee dat je dit buiten doet of in een ruimte waar het nat mag worden. Je kunt de waterblazer vaak op meerdere standen zetten, zowel in warmte als in kracht. Houd er ook rekening mee dat je voorzichtig om gaat met het blazen rondom de ogen en oren.

Hoe laat je een hond wennen aan de waterblazer?

Het kan zijn dat een hond ietwat bang is als je de waterblazer aanzet. Een waterblazer maakt natuurlijk geluid en je richt het op de hond. Het is daarom belangrijk om jouw hond te laten wennen aan de waterblazer voordat je daadwerkelijk het apparaat gaat gebruiken. Leg daarom de waterblazer een tijdje in de buurt van jouw hond, zodat jouw hond het niet gaat zien als iets vreemds. Bovendien kun je de waterblazer eerst op de zachtste stand zetten, zodat je dit later kunt uitbreiden. 

De voordelen van een waterblazer

Een waterblazer heeft veel voordelen.

  • Natuurlijk is het grootste voordeel van een waterblazer dat het de vacht van jouw hond snel en makkelijk droog kan maken.
  • Daarnaast kan een waterblazer ook het vuil en de losse haren uit de vacht van jouw hond blazen.
  • Een waterblazer is prettiger voor je hond dan een föhn.

Veelgestelde vragen

Kun je je hond ook droogmaken met een föhn?

Een hond kun je beter niet droogmaken met een föhn. Een föhn kan namelijk erg heet worden en dat kan schadelijk zijn voor de huid van jouw hond.

Voor welke honden kun je een waterblazer gebruiken?

Een waterblazer is ideaal voor in principe iedere hond, maar vooral voor de honden met een vacht die langzaam opdroogt. Denk bijvoorbeeld aan de labradoodle, newfoundlander of de leonberger.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterblazer?

Als je een waterblazer wil kopen kun je letten op de prijs, de kenmerken, de verschillende standen op de waterblazer en hoe lang het snoer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *