hond wennen aan waterblazer

Je hond laten wennen aan de waterblazer: hoe pak je dat aan?

Een waterblazer is ideaal wanneer jouw hond vaak in bad gaat, of lekker wil zwemmen in de vijver. Met een waterblazer kun je namelijk in een handomdraai de vacht van jouw hond weer droogmaken. Toch kan het zijn dat jouw hond een beetje bang is voor de waterblazer. Het is daarom belangrijk dat je de hond laat wennen aan dit apparaat. Hoe je dit doet, vertellen we je hieronder.

Een waterblazer, wat is dat?

Een waterblazer is een soort hondenföhn. Met een enorme kracht blaast dit apparaat lucht, waarmee jij het water en het vuil uit de vacht van jouw hond kan blazen. Toch maakt dit apparaat ook wat geluid, wat beangstigend kan zijn voor jouw hond. Bovendien is het apparaat natuurlijk iets nieuws, wat ook weer spannend kan zijn voor jouw viervoeter. Om een waterblazer met succes te kunnen gebruiken is het dus belangrijk om jouw hond eraan te laten wennen.

waterblazer

Zo laat je je hond wennen aan de waterblazer

Een stappenplan hoe jij jouw hond kunt laten wennen aan de waterblazer, zetten we hieronder voor je op een rij.

  • Zet de waterblazer eerst even in de ruimte waar jouw hond zich ook bevindt. Zo kan jouw hond aan het apparaat wennen, terwijl die ook uitstaat.
  • Vervolgens kun je de waterblazer steeds meer richting de hond brengen. Geef desnoods een beloning.
  • Daarna kun je de waterblazer aanzetten op de laagste stand. Ook kun je het kopstukje nog even van de slang afhalen, want dit maakt ook weer minder geluid. Je hoeft nog niet per se de waterblazer te gebruiken bij de hond. Zo kan de hond wennen aan het geluid.
  • Als jouw hond eenmaal is gewend aan het geluid van de waterblazer, kun je de waterblazer gaan gebruiken om de vacht van jouw hond te drogen.
  • Bij het gebruik van de waterblazer kun je nog een paar keer de hond belonen voor zijn goede gedrag.
  • Vertoont jouw hond alsnog angstig gedrag? Dan is het belangrijk om de hond niet te forceren om te blijven staan. Je kunt dan beter stoppen en het een andere keer opnieuw proberen.

Nu je weet hoe je een waterblazer kunt gebruiken en hoe jij jouw hond eraan kan laten wennen, kun je ongestoord aan de gang met de waterblazer om jouw hond te drogen. Succes!

Veelgestelde vragen

Waarom is mijn hond bang voor de waterblazer?

Een hond kan gauw bang worden voor iets onwennigs of iets wat veel geluid maakt. Laat de hond daarom hieraan wennen, zodat de hond minder gauw bang wordt.

Is het gebruiken van een waterblazer schadelijk voor mijn hond?

Het is niet schadelijk om een waterblazer te gebruiken. Een waterblazer wordt namelijk niet heet, in tegenstelling tot een föhn.

Hoe vaak moet mijn hond in bad?

Doe jouw hond in bad wanneer hij bijvoorbeeld in de sloot is gesprongen. Was jouw hond in ieder geval niet vaker dan een keer per maand, en zorg ervoor dat je niet te veel hondenshampoo gebruikt. Dit kan de natuurlijke vetten weghalen.  

Over de auteur

Hallo, ik ben Lilian en ik ben al sinds het begin betrokken bij Petmania.nl. Als hoofdredactrice ben ik verantwoordelijk voor het leiden van een team van getalenteerde schrijvers en experts die zich inzetten om de beste informatie en advies te bieden voor dierenliefhebbers.

Ik heb altijd al een passie gehad voor dieren en ben opgegroeid met verschillende huisdieren, waaronder honden, katten en konijnen. Mijn persoonlijke ervaringen en liefde voor dieren hebben me geholpen om mijn kennis en begrip van hun gedrag, behoeften en verzorging te vergroten.

Als hoofdredactrice van Petmania.nl kan ik deze kennis delen met anderen en anderen helpen om de beste zorg voor hun huisdieren te bieden. Ik ben vooral trots op het feit dat ons team van experts betrouwbare en up-to-date informatie kan bieden over alle soorten huisdieren, van honden en katten tot vogels, reptielen en andere exotische dieren.

Naast mijn werk op Petmania.nl heb ik zelf ook een Jack Russell genaamd Nacho, die mijn hart heeft gestolen. Ik geniet ervan om tijd met hem door te brengen en te zorgen dat hij gelukkig en gezond is. Ik ben ervan overtuigd dat alle huisdieren, groot of klein, de best mogelijke zorg verdienen en ik hoop dat onze artikelen bijdragen aan het welzijn van alle huisdieren en hun eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *