hondentrimmer kopen

Een hondentrimmer kopen: hoe kies je de beste?

Wil jij graag zelf jouw hond voorzien van een nieuwe look? Dan is het belangrijk dat je een goede hondentrimmer koopt. Hoe je de beste kiest en welke het beste bij jouw hond past, vertellen we je hieronder.

Wat is een hondentrimmer?

Een hondentrimmer is een trimmer waarmee je de vacht van jouw hond korter kan maken. Het wordt ook wel een hondentondeuse genoemd. Om jouw hond te trimmen is het belangrijk dat je een speciale hondentrimmer koopt. Je kunt namelijk niet zomaar een tondeuse of trimmer gebruiken die je ook voor jouzelf gebruikt. Een ‘gewone’ trimmer is namelijk niet sterk genoeg om door de vacht van de hond heen te komen. Om jouw hond te voorzien van een korte coupe is een hondentrimmer dus ideaal. Maar, hoe kies je de beste?

Een hondentrimmer kopen: waar op letten?

Er zijn veel verschillende hondentrimmers te verkrijgen. Hoe je de beste kiest, vertellen we je hieronder.

1. Kracht

Afhankelijk van de vacht van jouw hond, kun je kijken naar de kracht van de hondentrimmer. Wanneer jouw hond een ruwe vacht heeft is het belangrijk om een krachtige hondentrimmer aan te schaffen, zodat jouw hond pijnloos getrimd kan worden. 

2. Accu

Een ander punt waar je op kunt letten in de zoektocht naar de beste hondentrimmer, is om te kijken of de trimmer een draad heeft of niet. Vraag jezelf wat jij fijn vindt. In veel gevallen is het fijn om een trimmer te hebben zonder draad, zodat het draad je niet in de weg kan zitten. Een trimmer zonder draad heeft vaak een accu. Bekijk hoe sterk deze accu is en hoe lang deze accu meegaat. Je wil natuurlijk niet dat jouw hondje maar voor een helft is geschoren omdat de accu leeg is.

3. Opzetstukken

Het is prettig als de hondentrimmer verschillende opzetstukken heeft. Zo kun je bijvoorbeeld het haar op de kop iets langer laten dan op het lichaampje, of kun je een overloop creëren. Bovendien zorg je er met een opzetstuk voor dat jouw hond niet helemaal kaal getrimd wordt. Daarnaast kun je in de winter een opzetstukje gebruiken dat minder haar eraf haalt, en dat je bijvoorbeeld in de zomer een opzetstukje gebruikt die het haar wat korter trimt. Zo kun je de hondentrimmer voor meerdere doeleinden gebruiken.

4. Prijs

Ook niet geheel onbelangrijk is om te letten op de prijs. Je wil natuurlijk wel een hondentrimmer kopen met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijk daarom verschillende hondentrimmers en bekijk daarbij ook zeker de prijs. Lees ook reviews door van verschillende hondentrimmers om te kijken of de prijs-kwaliteitverhouding inderdaad klopt. 

hondentrimmer

Trimmen maar!

Heb je een hondentrimmer gevonden die zowel past bij jouw wensen als die van jouw hond? Dan kan het trimmen beginnen. Een stappenplan hoe je jouw hond kunt trimmen vind je hier.

Veelgestelde vragen

Welke soorten hondenvachten bestaan er?

Je hebt langharige honden, kortharige honden en ruwharige honden. Bovendien kun je ook nog onderscheid maken in de golvende, krullende of gladde vacht.

Welke honden kun je beter niet trimmen, maar plukken?

Honden met een ruwharige vacht kun je beter niet trimmen. Deze willen liever geplukt worden, zoals de ruwharige teckel of de Jack Russell.

Hoe kort moet je een hond trimmen?

Zorg ervoor dat je je hond in ieder geval niet kaal trimt. Over het algemeen worden honden zo getrimd dat er ongeveer een tot vijf centimeter haar overblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *