hondenzwembad

De leukste accessoires voor in het hondenzwembad lees je hier

Veel honden houden ervan om lekker te spetteren in het water. Het zorgt voor verkoeling en vermaak. Om jouw hond nog meer te kunnen laten genieten van het zwembad, kun je een aantal accessoires in huis halen. Hieronder zetten we op een rij waar je aan kunt denken.

1. Speelgoed

Maak het hondenzwembad nog aantrekkelijker door er wat speelgoed in te gooien. Denk daarbij aan speeltjes die aan het wateroppervlak blijven drijven. Deze zijn eenvoudig te pakken en raken dus niet gauw kwijt. Zo kun je balletjes kopen waar jullie leuke apporteerspelletjes mee kunnen spelen. Daarnaast heb je ook een soort fontein waar water uit komt als jouw hond hier met zijn pootje op gaat staan. Een leuke toevoeging aan het hondenzwembad.

accessoires voor in het hondenzwembad

2. Hondenzwemvest

Wanneer je daadwerkelijk naar een groot hondenzwembad gaat met een diepe bodem, is het goed om een hondenzwemvest aan te schaffen. Dankzij een hondenzwembad blijft jouw hond gewoon aan het wateroppervlak drijven en kan jouw hond dus niet verdrinken. Dat is ook ideaal als je een keer op vakantie gaat met jouw hond waarbij je bijvoorbeeld de zee op gaat. Houd jouw hond overigens wel altijd in de gaten als je met hem of haar gaat zwemmen in een zwembad. 

3. Parasol

Zorg ervoor dat het hondenzwembadje niet pal in de zon komt te staan. Heeft jouw tuin geen schaduwrijke plek? Dan is het belangrijk om schaduw te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een parasol, zodat het hondenzwembadje alsnog in de schaduw komt te staan. Een parasol is dus eigenlijk een must have, want zo zorg je dat jouw hond het niet te warm krijgt.

4. Onderhoudsproducten

Om het hondenzwembad weer netjes te kunnen opbergen heb je onderhoudsproducten nodig. Laat eerst al het water weglopen – geef het bijvoorbeeld aan de plantjes – en zorg ervoor dat je daarna het zwembad zandvrij maakt. Dit kun je doen door het zwembad nog even af te spoelen. Daarna is het belangrijk dat je het zwembad goed droog maakt, opvouwt en op een droge plek opbergt.

Veelgestelde vragen

Welke hondenrassen houden van water?

Er zijn een aantal hondenrassen die dol zijn op water. De echte waterratten zijn onder andere de golden retriever, newfoundlander, leonberger en de labradoodle. 

Wat is het nut van een hondenzwembad?

Een hondenzwembad is een zwembad speciaal voor honden en zal verkoeling bieden in de zomer.

Is een hondenzwemvest aan te raden als je met een hond gaat zwemmen?

Het is belangrijk om jouw hond een zwemvest te laten dragen tijdens het zwemmen, vooral op open water. Dit zal voorkomen dat jouw hond kopje onder gaat, en daarnaast valt jouw hond op dankzij de felle kleur van het zwemvest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *