hond schrokt

Mijn hond schrokt: lees hier de nadelen ervan

Eet jouw hond zijn voer ook altijd razendsnel op? Je hoeft er nog geen drie seconden bij weg te lopen en het voerbakje is alweer leeg. Dit eetgedrag wordt ook wel schrokken genoemd. Schrokken kan wel worden gezien als een probleem van jouw viervoeter. Waarom schrokken zo slecht is en – nog belangrijker – hoe je het kunt afleren, vertellen we je hieronder.

Waarom is schrokken slecht?

Als jouw hond schrokt en het eten binnen een paar tellen op is, is de kans groot dat er niet goed genoeg op de brokjes wordt gekauwd. De brokjes worden in een keer naar binnen geslikt. Vaak gaat het schrokken ook nog gepaard met het naar binnenkrijgen van veel lucht. Deze combinatie is niet erg prettig voor jouw hond en kan problemen veroorzaken.

Jouw hond kan namelijk last krijgen van zijn maag door de hele brokken en de grote hoeveelheden lucht. Bovendien zorgt kauwen er ook voor dat de tanden goed schoon worden gehouden: bij honden die veel schrokken worden de tanden dus niet opperbest schoongemaakt. Ook bestaat zelfs de kans dat jouw hond last krijgt van een maagkanteling.

anti-schrokbak

Zo kun je schrokken voorkomen

Wanneer jouw hond schrokt, kan dat dus vervelende gevolgen hebben voor jouw hond. Zo kan jouw hond last krijgen van zijn maag en zullen de tanden niet goed worden schoongemaakt. Gelukkig bestaat er wel een simpele manier om het schrokken van jouw hond te voorkomen.

  • Schaf een anti-schrokbak aan. Een anti-schrokbak is een voerbak met ‘obstakels’ erin, waardoor jouw hond niet in een hap alle brokken kan pakken. Jouw hond moet namelijk moeite doen om de brokjes tussen de obstakels eruit te vissen. Zo voorkom je dat jouw hond gaat schrokken.
  • In plaats van dat je de brokken in één bak doet, kun je de brokjes ook verspreiden over de grond. Zo moet jouw hond ieder brokje een voor een oprapen en moet er dus echt moeite voor doen. 
  • Zorg er ook voor dat de hond zijn eten kan opeten in een rustige omgeving. De hond moet namelijk niet het gevoel krijgen dat hij het eten gehaast moet opeten.

Veelgestelde vragen

Wat is schrokken?

Wanneer een hond schrokt zal jouw hond het eten razendsnel opeten.

Is het gevaarlijk als mijn hond schrokt?

Het kan gevaarlijk zijn als jouw hond schrokt. Zo kan het onder andere ervoor zorgen dat jouw hond last krijgt van zijn maag.

Heeft kauwen voordelen voor een hond?

Wanneer een hond kauwt, heeft dat veel voordelen. Zo kan een hond rustig worden wanneer hij kauwt en tegelijkertijd maakt hij zijn tandjes schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *